Acne

logo

  
Vérité Cosmétique Totale ~ Huidverbetering ~ Anti-Age & Acné

Acne Vulgaris/Jeugdpuistjes

Acne vulgaris, kort gezegd acne, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt hier in de pubertijd last van.

Acne berust op een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Het komt dan ook vooral voor op plaatsen waar de huid veel talgkliertjes bevat, zoals gezicht, rug en borst.

De huid ondergaat onder invloed van hormonen allerlei veranderingen. Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Er zijn echter ook mannen en vrouwen die na de puberteit nog steeds klachten hebben. Ook kan het zijn dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Een huid met puistjes kan je zelfbeeld, zowel bij tieners als bij volwassenen enorm naar beneden halen. Na meer dan 60 jaar intensief medisch onderzoek is er aangetoond dat vitamine A de enige molecule is die dit huidprobleem voorgoed kan genezen of onder controle kan houden.

Acné vereist meestal langdurige aandacht. Iemand die erg aan acne lijdt en geen behandeling ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.

Omdat er verschillende soorten acné bestaan en er diverse oorzaken voor acne zijn aan te wijzen, is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelmethodes gebruikt worden bij de behandeling van acne. Samen maken we een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste past. Ook wordt je begeleidt in de manier waarop je thuis de acne het beste kunt verzorgen. De producten van ENVIRON® Skin Care en Jane Iredale en het Advanced Nutrition Programme bieden voor deze huid de perfecte oplossing. We kunnen de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

  Skin Accumax + ENVIRON® Skin Care

Tip: Stress is een belangrijke trigger voor acné bij volwassenen. Zorg voor voldoende slaap, het heet niet voor niets een beautysleep! Ook voldoende beweging vermindert je stressniveau en zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor afvalstoffen in de huidcellen beter worden afgevoerd.


Acnébehandeling

De huid wordt met hoogwaardige reinigingsproducten gereinigd en de onzuiverheden verwijderd met behulp van een speciale techniek. Er worden adviezen gegeven om de huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van acne-behandelingen.

Heb je nog vragen? Maak dan vrijblijvend een afspraak!